Blog

Tekintse meg legfrissebb cikkeinket építőipari témában, melyek segítségével reményeink szerint közelebb kerülhet cégünkhoz.

Füvesítés előkészítése gépi földmunkával

A füvesítés előkészítéséhez több aprólékos munkafolyamatra van szükség, melyek közül a gépi földmunka sem hiányzik.

Milyen földmunkákra lehet szükségünk egy építkezés vagy házfelújítás után?

Egy ingatlan felépítését vagy felújítását követően nagyon sokféle földmunkára lehet szükség a kapcsolódó telken.

Milyen árváltozások várhatók gépi földmunkák esetén 2022-ben?

A koronavírus alaposan felforgatta az építőipari folyamatokat az utóbbi időben, de ezen kívül még más hatások is érvényesülni fognak a 2022-es gépi földmunkák árait illetően.

4+1 tipp szakemberválasztáshoz gépi földmunkák előtt

Számos oka van annak, hogy miért nehéz manapság profi kivitelezőt találni gépi földmunkákhoz, néhány tanáccsal igyekszünk segíteni, hogy megbízható partnerre leljen.

Milyen talajfajtákkal találkozunk gépi földmunka során?

Hazánkban sokféle talajfajta megtalálható, amelyek eltérő tulajdonságai komoly hatással vannak a gépi földmunkákra is. Az alábbiakban a talajfajták rövid bemutatása következik.

A pinceszigetelés

Ez a munkafolyamat azért is megköveteli a nagyfokú szakértelmet és precizitást, mivel a kivitelezés során elkövetett hibák később sokszor helyrehozhatatlan károkkal járhatnak.

Az alapásásról részletesen

Az alapásás az építkezések egyik legfontosabb mozzanata, mivel a megfelelő alapozás döntően befolyásolja az épületek stabilitását. Cikkünk ebbe a munkafolyamatba nyújt bepillantást.

Mit értünk jó minőségű sóder alatt?

A sóder az építkezések egyik legfontosabb alapanyaga, különösen ha betonozásról van szó, de más esetekben is jelentős szerepet tölthet be. Bármilyen munkálatról is legyen szó, a sóder minősége kulcskérdés, ez ugyanis nagyban meghatározza, hogy a belőle készült felület mennyire jól tudja ellátni a funkcióját.

Hogy néz ki a minőségi tereprendezés?

A tereprendezés első ránézésre nem tűnik túl bonyolult folyamatnak, azonban nagyobb területek megfelelő elrendezése már komoly hozzáértést igényel. Az alábbiakban összefoglaljuk a szakszerű tereprendezés legfontosabb lépéseit.

Mennyi sóder szükséges egy köbméter betonhoz?

Azzal mindenki tisztában van, hogy a sóder – a megfelelő arányok figyelembevételével – a betonozás egyik legfontosabb alapanyaga a víz és a cement mellett, de ha úgy vágunk bele ilyen munkába, hogy még sosem betonoztunk, akkor előtte érdemes tisztázni néhány dolgot.

A termőföld felhasználási lehetőségei

Termőföldre nemcsak talajcserénél vagy tereprendezésnél lehet szükség, számos más esetben is előfordulhat, hogy akár nagyobb mennyiséget kell rendelnünk.

Mire használhatjuk a bontás vagy építés során megmaradt tetőléceket?

Sokan megválnának bontás során a tetőlécektől, de ha tudjuk megfelelően tárolni, a későbbiekben még rendkívül sokféle tevékenységhez fel tudjuk használni azokat.

Hogyan tudjuk a murvát tisztán tartani?

Attól függően, hogy milyen célra használjuk, a murva előbb-utóbb beszennyeződhet, gyomok is kinőhetnek benne, tisztítása viszont nem vesz sok időt igénybe.

Miért válasszuk a gépi földmunkát a kézi földmunka helyett?

Aki már részt vett egy kisebb árok kiásásában vagy egy átlagos fa kézi erővel történő kivételében, az jól tudja, de aki nem, az is el tudja képzelni, hogy meglehetősen fárasztó munkáról van szó.

Hasznos információk épületbontás esetén

Az épületbontás első ránézésre egyszerű feladatnak tűnik, azonban sok szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy gyorsan és szakszerűen történjen meg annak kivitelezése.

A sittszállításról általában

Az építési és bontási munkálatoknak természetes velejárója a különböző hulladékok, illetve a szakmai zsargon szerinti sitt keletkezése.

Összefoglaló határidőkről és a munkagépek árszabásáról

Hogy milyen árakon és határidőkkel mozognak a gépi földmunkálatok 2021-ben? Cikkünkben részletesen kifejtjük munkagépekre és óradíjra leosztva!

Néhány fontos tudnivaló a medencealapok kiásásával kapcsolatban

Első ránézésre egy medence elkészítése nem tűnik olyan bonyolultnak egy laikus számára, miközben számos szempontot figyelembe kell venni.

A szakszerű alapkészítés jelentősége

Abban az esetben, ha az alapozási munkafolyamatok során valamilyen hiba következne be, az könnyen vezethet az épület későbbi süllyedéséhez, illetve a falakon, homlokzatokon repedések jelenhetnek meg, jobb esetben „csak” jelentős esztétikai problémákat okozva.

Felkeltettük érdeklődését?

Írjon nekünk!