4+1 tipp szakemberválasztáshoz gépi földmunkák előtt

Számos oka van annak, hogy miért nehéz manapság profi kivitelezőt találni gépi földmunkákhoz, néhány tanáccsal igyekszünk segíteni, hogy megbízható partnerre leljen.

A legtöbb embernél ott szerepel az elérendő célok között, hogy egyszer majd saját házában hajtsa álomra a fejét. Valamennyien elképzeltük már, hogy milyen az az otthon, amelyben jó szívvel élhetnénk le egész életünket, ráadásul a saját ízlésünknek, igényeinknek megfelelően kialakítva.

Ha eljutottunk oda, hogy a tervek készen állnak, a következő teendő az lesz, hogy megtaláljuk azt a céget, amelyik a kivitelezés első lépését, a gépi földmunkákat elvégzi. A gépi földmunkák közé soroljuk például a tereprendezést, vagy a leendő épület alapjához szükséges alapárkok elkészítését, nem kell tehát külön hangsúlyozni, mekkora jelentősége van annak, hogy egy minden szempontból megbízható céget találjunk a kivitelezésre. Akinek nincs az ismeretségi körében olyan ember, aki már ügyfele volt ilyen cégnek, az ajánlás révén nem igazán tud rátalálni leendő partnerére. Elsősorban nekik szeretnénk segíteni tanácsainkkal annak érdekében, hogy ne érje őket csalódás a kivitelezés során.

1. Stabil hátterű, megbízható, jó referenciákkal rendelkező céget keressünk!

Manapság nincs már olyan ember, aki ne hallott volna az építőipart érintő szakemberhiányról, ugyanakkor az is igaz, hogy az elmúlt évek otthonteremtési támogatásainak köszönhetően valóságos cégalapítási dömping vette kezdetét ezen a területen. A kettő között némi ellentmondás feszül, de csak látszólag. Nagyon sokan vágtak bele ugyanis a megfelelő szakembergárda nélkül építőipari cégek alapításába a gyors meggazdagodás reménye miatt. Ezzel el is érkeztünk az első problémakörhöz.

Többek között a fentiek miatt is csak jól leinformálható, a megfelelő hatósági engedélyekkel rendelkező cégeknek szavazzunk bizalmat, akiknél megvan a megfelelő szaktudás, illetve a munkagépek használatához szükséges szakképesítéseket birtokló szakembergárda. A megbízhatóság egyik legfontosabb jele a komoly weboldal, ahol többek között megtalálható a bemutatkozás, az elérhetőségek, vagy az elérhető szolgáltatások köre.

2. Modern, széles gépparkkal rendelkezzen!

A tervezett munkálatoktól, a munkavégzés helyétől függően számos, különböző méretű és funkciójú földmunkagépre szükség lehet a kivitelezés során. Ezek közé tartoznak többek között a Bobcatek, a minikotró kisgépek, a kombinált földmunkagépek, a homlokrakodógépek, stb.

Egyrészt a mi szempontunkból is fontos, hogy egy cégnél minden szükséges gép rendelkezésre álljon, másrészt a széleskörű, modern géppark a kivitelezőről is azt sugallja, hogy egy komoly, felkészült céggel van dolgunk, ezért mindenképpen az ilyen vállalkozásokat keressük.

3. Tisztázzuk a pontos határidőket!

Az építőipari cégek alapvető feladatai közé tartozik a kiváló minőségű kivitelezés mellett a vállalt határidők betartása. Az általunk várt határidőkről már az ajánlatkérés során érdeklődjünk és kérjük rólunk tájékoztatást.

A határidő szó hallatán sokaknak csak a munka befejezése jut eszébe, de legalább ilyen fontos az is, hogy el tudja-e kezdeni időben, az számunka ideális napon a munkát a kivitelező. Itt érdemes felhívni arra a figyelmet, hogy napjainkban ne lepődjünk meg, ha egy cég nem tud kimenni már aznap felmérni a terepet, hiszen a komolyabb cégeknek rengeteg megrendelése van, ritka az olyan alkalom, amikor azonnal rendelkezésre tudnak állni. Érdemes várni néhány napot, vagy akár hetet is, cserébe nagy valószínűséggel jó minőségű végeredményt fogunk kapni. Kicsit hasonló ez, mint mikor egy jó masszőrhöz, vagy profi orvoshoz akarunk bejelentkezni, hozzájuk is csak nagyon ritkán tudunk aznapra időpontot foglalni. Sajnos, a jó kivitelezőkre is általában várni kell.

4. Itt is érvényes ökölszabály: kerüljük a legolcsóbb ajánlatokat!

Már az elején érdemes leszögezni, hogy bár fontos dolog az árak kapcsán körültekintőnek lennünk az építkezések során is, de itt sokkal nagyobb bajba kerülhetünk, ha a legolcsóbb kivitelezővel szerződünk. Különösen igaz ez a gépi földmunkákra, hiszen gondoljunk csak bele, egy szakszerűtlenül készült alapárok az egész épületben komoly károkat tud okozni, amit később csak nagyon költségesen és körülményesen lehet korrigálni.

Mindenképpen kérjen tehát több cégtől ajánlatot, egyrészt, hogy kiszűrje a legolcsóbb ajánlatokat, másrészt hogy elkerülje a túlárazást, gyakori jelenség ugyanis az is, hogy ugyanazért a munkáért és minőségért valaki több pénzt kér el a megrendelőtől.

+1 Ne fogadjon el árajánlatot helyszíni felmérés nélkül!

Egyszerűen köszönjön el attól a kivitelezőtől, aki az építési terület helyszíni felmérése nélkül, telefonos megbeszélés, vagy e-mailben átküldött fényképek alapján akarja a munkát elvállalni és akar árajánlatot adni! A helyszíni felmérés nem spórolható meg, nem is vehető komolyan az a cég, aki ezt nem akarja megtenni. Több olyan tényezőre ugyanis csak az építési terület szemrevételezésével derülhet fény, ami alapvetően befolyásolni tudja például a határidőket, vagy az árakat, ilyenek például a pontos terepviszonyok, munkakörülmények, vagy akár a helyszín megközelítése is.

Arról nem beszélve, hogy kialakulhat bennünk egy személyes benyomás a kivitelezővel kapcsolatban, illetve minden fontos kérdést szemtől szemben meg is beszélhetünk vele.

A fenti tanácsokban támasztott követelményeknek cégünk minden szempontból megfelel, ezért arra biztatjuk, hogy keresse bizalommal munkatársunkat annak érdekében, hogy egyedi árajánlatot adhassunk Önnek!

Felkeltettük érdeklődését?

Írjon nekünk!